10 saveta za dobro zdravlje

O zdravlju se može pročitati mnogo toga, a što više o toj tematici informacija imate to možete biti zbunjeniji. Verojatno vam je teško postaviti prioritete i razlučiti šta je bitno, a koji su usputni saveti kojih se možete, a ne morate pridržavati.

Sledi nekoliko najvažnijih saveta koje biste trebali ukomponovati u svoj životni stil, a ostalo neka bude nadopuna ovome.

1. Relaksirajte se

Svakodnevno se bavite nekom aktivnošću koja vas opušta. To može biti gajenje cveća, molitva, pisanje dnevnika… Na ovaj način ćete puniti baterije, te imati dovoljno energije za ono što vam treba.

2. Odbacite zavisnosti

Ne postoji lak način na koji možete odbaciti zavisnosti, ali jednom kada to uspete rezultat će biti vredan uloženog truda.

3. Družite se

Svakodnevni stres je lakše podnošljiv ako ga imate s kim podeliti, nasmejati se problemima i zaboraviti na njih.

4. Budite svesni svog zdravlja

Nikad nemojte ignorisati zdravlje. Ako nešto nije u redu potrudite se na vreme reagujete, jer odugovlačenje ne rešava problem, nego ga umnožava. Prevencija je uvek najbolji lek.

5. Budite pozitivni

Uživajte u životu i zabavljajte se. Svaka okolnost tu je s nekim razlogom, a vi se potrudite uz njenu pomoć kreirati pozitivnu energiju za sebe i svoje okruženje.

6. Unosite manje kalorija i više vode

Nemojte se prežderavati i potrudite se uvek birati manje kalorične opcije. Jedite tri obroka dnevno, popijte oko 8 čaša vode dnevno.

7. Svakodnevno vežbajte

Znojenje uključite u svoju rutinu. Ako ne volite vežbati ne morate, ali se bavite aktivnostima koje će vas pokrenuti i dati vam dovoljno energije.

8. Vodite zdrav životni stil

Na zdrav životni stil nemojte gledati kao na cilj koji treba ostvariti, nego na stil života koji biste trebali svakodnevno negovati.

9. Budite umereni
Lake droge odbacite (kafa, koka-kola, napici), ali nemojte ni u čemu ni preterivati.

10. Dodajte zelenilo u prehranu

Voće i povrće su najvažnije namirnice za zdrav život. Ako budete umereni moći ćete u hrani uživati, umesto da se zbog nje imate grižu savest.

Loading