30-dnevni program čišćenja organizma

Dani 1, 2, 3, 4, 5, 6 i 7

– Odmah nakon buđenja popiti jednu čašu vode sa ceđenim limunom.

– Nakon ispijanja vode sa limunom (15-30 min), popiti jutarnji tonik za pročišćavanje jetre i žučne kese.

Jutarnji tonik za pročišćavanje jetre i žučne kese se konzumira prve i treće sedmice programa.
Način pripreme: U blender se promeša:
– 2 decilitra soka od citrusa (otprilike 2 pomorandže i 1 limun ili 2 grejpfruta i 1 limun, može i kombinacija pomorandže, grejpfruta i limuna)
– 2 decilitra vode
– 1 do 5 čena belog luka (početi sa jednim čenom i svakodnevno povećavati dozu za po 1 čen dok se ne stigne do 5)
– 1 do 5 supenih kašika maslinovog ulja (početi sa jednom kašikom ulja i svakodnevno povećavati dozu za po jednu kašiku dok se ne stigne do 5)
– parče đumbira veličine 2 cm (po želji se može povećavati doza kako se povećava doza maslinovog ulja)

15-20 minuta nakon ispijanja tonika za pročišćavanje Jetre/žučne kese popijte dve šolje čaja za „Detoksikaciju” i 70 kapi tinkture „Jetra/ žučna kesa”u svakoj šolji.

Priprema čaja za Detoksikaciju:
Uveče potopiti 6 kašika čaja u 1800 ml destilisane vode. Koristiti samo posude od nerđajućeg čelika ili stakla. Neka biljke budu u vodi preko noći. Ujutro zagrejati do ključanja, smanjiti toplotu i neka lagano vri 15 minuta. Ostavite da se čaj malo prohladi, pijte ga toplog. Proceđene  biljke, nemojte odbaciti. Stavite stare biljke nazad u lonac, dodajte 3 kašike svežeg čaja i 1800 ml destilisane vode. Ostavite da odstoji preko noći i ponovite ceo postupak. Ovo radite tri puta, a zatim odbacite sve iskorišćene biljke i počnite ispočetka. U svakoj šolji ( 250 ml ) čaja sipati 70 kapi tinkture za Jetru/žuč.
– Jedno objašnjenje, u tekstu stoji da se kod pripreme čaja koristi 1,8l destilisane vode a pije se samo 1,5l. To je zato što jedan deo ispari a jedan deo se zadrži u biljkama posle ceđenja.

Način primene: Konzumiranje čaja i tinkture za jetru i žučnu kesu u istim ovim količinama ponovlja se još 2 puta tokom dana, što je ukupno 3 puta na dan (trebalo bi biti ukupno 6 šolja čaja i 420 kapi tinkture Jetra/žuč).
Čaj za „Detoksikaciju” se konzumira prve i treće sedmice programa.

Dejstvo čaja za Detoksikaciju”: Pročišćava i ispira krv, jetru, žučnu kesu i kompletan sistem za varenje (pre svega, želudac), eliminiše gasove i loše varenje, ispira i dezinfekuje bubrege i mokraćne kanale…

Napomena:
Tinktura i čaj za jetru i žučnu kesu poželjni su i za osobe kojima je uklonjena žučna kesa.

– Nakon ispijanja čaja (30-45 min) početi sa pripremom doručka.

– Doručak i ručak treba da budu samo voće uz semenke. Večera je isključena. Na primer, doručak može da bude 2-3 banane, 2 jabuke, 1 kruška, 1 pomorandža, 1 šaka badema, ili može da se u blender samelje voće sa bademima i jednom čašom vode. Voće se može kombinovati, kao i semenke (orasi, suncokret, bundeva, laneno i susamovo seme). U blender se može staviti po jedna mala kašika od svih semenki.
– Između doručka i ručka treba da prođe najmanje 4 sata. Na primer, ako je doručak u 9h, onda ručak mora da bude posle 13h, a najkasnije do 15h. Pre jela i sat vremena nakon jela ne sme ništa da se pije. Nakon sat vremena može da se piju voda ili ceđeni sokovi.
– Preporučljivo je da se tokom dana popije najmanje 5 čaša vode i 2 čaše ceđenog soka po želji.

Biljna mešavina „Creva #1” se konzumira jedan dan pre početka programa i svaki dan tokom programa.

Način primene: Oko 21 sat, naveče, uzeti 6 kapsula sa jednom čašom vode ili ceđenog soka. Nakon toga popiti još najmanje jednu čašu vode ili ceđenog soka. Ukoliko je sutradan došlo do željenog efekta pražnjenja creva narednih večeri uzimati istu dozu. Po potrebi, povećavati dozu za 3 kapsule svako naredno veče sve dok sutradan ne dođe do željenog efekta (2-3 stolice dnevno), i onda se zadržati na toj dozi. Formula se može piti sa vodom ili ceđenim sokom.
Napomena: Mešavinu „Creva #1” ne smeju da koriste osobe koje imaju iritabilna creva, dijareju, kolitis, kronovu bolest i slično, jer ona izaziva snažno pražnjenje creva.

Biljna mešavina „Creva #2” se konzumira o šestog dana programa.
Način primene: Uzeti 7 kapsula sa jednom čašom vode ili ceđenog soka. Nakon toga popiti još najmanje jednu čašu vode ili ceđenog soka. Ponoviti tako 5 puta dnevno u razmacima od oko 2 sata.
Napomena: Mešavina „Creva #2“ može nekada izazvati zatvor i zato treba istovremeno svako veče koristiti i po potrebi povećavati dozu formule „Creva #1”.

– Ujutru napraviti miks tinktura i popiti do večeri:
– 3 čajnih kašičica tinkture „Imuno#1“.
– 3 čajnih kašičica tinkture „Antibiotik“.
– 3 čajnih kašičica tinkture „Detox“.
– ½-1 čajne kašičice tinkture „Cirkulacija“. (po potrebi, ako je miks previše ljut, izbaciti ljutu papriku).

Tinkture sipati u mešavinu od 250 ml ceđenog soka (po želji, poželjno je sa što više jabuka i citrusa) i 250 ml vode. Dobro izmućkati u flaši i popiti do kraja dana, piti u retkim gutljajima na svakih sat-dva vremena.
– Svaku bočicu promućkati pre upotrebe.
Napomena: Miks tinktura se konzumira 28 dana programa.

 – Tokom trećeg i četvrtog, desetog i jedanaestog, sedamnaestog i osamnaestog, dvadesetčetvrtog i dvadesetpetog dana programa piti kalijumsku čorbu.
Recept za „kalijumsku čorbu”:
Kalijumska čorba je veoma ukusan dodatak programu za pročišćavanje tela. Ona će pročistiti telo od otrova i neželjenih soli i kiselina, u isto vreme obezbeđujući potrebnu koncentrisanu količinu vitamina i minerala. Popijte što više možete.
Napravite čorbu u velikom loncu.
Veliki lonac napunite sledećim sastojcima:
– 25% ljuski od krompira
– 25% ljuski od šargarepe i iseckane cele cvekle
– 25% iseckanog crnog luka
– 25% celera i tamnozelenog povrća
– ljute paprike radi ukusa
– dovoljno vode da prekrije svo povrće
Neka se kuva na što manjoj temperaturi dva-tri sata ili malo duže. Procedite, i popijte samo čorbu. Povrće možete baciti ili ostavite za kompost. Napravite da ima dovoljno za dva dana. Ono što se ne pojede, stavite u frižider.

– Tokom dana najmanje jednom do tri puta uraditi četkanje kože, u trajanju od 5 do 10 minuta.
Način primene:
Odgovarajućom suvom četkom očistiti (izribati) kompletnu kožu nakon čega je obavezno tuširanje. Četkanje je najbolje obavljati u kadi, dok je osoba suva, pre primene toplo/hladnog tuširanja.

Napomene:
– Za ovu namenu koristi se četka sačinjena isključivo od prirodnih materijala i vlakana.
– Prilikom četkanja treba biti oprezan sa eventualnim ranama, infekcijama i osipima i dok se prelazi preko lica.
– Četkanje se počinje od nogu i uvek potezima usmerenim prema srcu, osim kod četkanja leđa kada se kreće od ramena prema dole. Kao što je prikazano strelicama na slici.

– Tokom dana, najmanje jednom, primenjivati toplo-hladno tuširanje. U početku se pusti topla voda dok se ne dođe do vruće i drži se nekoliko minuta, a zatim se pusti hladna voda oko jedan minut, i tako se ponovi nekoliko puta.
Napomena: Voda treba da bude što vrelija i hladnija, koliko može da se izdrži. Početi sa postepenim povećanjem vruće i hladne vode. Ako postoji neki problem, tuširanje raditi na oboleli deo tela, u protivnom tuširati ceo organizam, jednom dnevno.

– Preporučljivo je imati fizičku aktivnost od najmanje 60 minuta (to može biti šetnja, trčanje, vožnja sobnog bicikla, neki sport itd itd).

Napomena: Tokom prvih četiri dana može se pojaviti snažna glad i eventualno glavobolja u kratkim razmacima.

Dani od 8 do 21 (u ovim danima se posti na ceđenim sokovima)

 – Tokom ovih dana potpuno se isključuje hrana i prelazi se na post na ceđenim sokovima.

Jutarnji tonik za pročišćavanje bubrega i bešike se konzumira druge i četvrte sedmice programa.
Način primene: U blender se promeša:
– pola do 1 litar vode
– 2 ceđena limuna
– kafena kašičica kajenske paprike u prahu

15-20 minuta nakon tonika za pročišćavanje Bubrega/bešike popijte dve šolje čaja za „Bubrege i bešiku” i 70 kapi tinkture „Bubrezi/bešika”.

Priprema čaja za Bubrege:
Uveče potopiti 6 kašika čaja u 1800 ml destilisane vode. Koristiti samo posude od nerđajućeg čelika ili stakla. Neka biljke budu u vodi preko noći. Ujutro zagrejati do ključanja, smanjiti toplotu i neka lagano vri 1 minut. Ostavite da se čaj malo prohladi, pijte ga toplog. Proceđene  biljke, nemojte odbaciti. Stavite stare biljke nazad u lonac, dodajte 3 kašike svežeg čaja i 1800 ml destilisane vode. Ostavite da odstoji preko noći i ponovite ceo postupak. Ovo radite tri puta, a zatim odbacite sve iskorišćene biljke i počnite ispočetka. U svakoj šolji ( 250 ml ) čaja sipati 70 kapi tinkture za Bubrezi/Bešika.
– Jedno objašnjenje, u tekstu stoji da se kod pripreme čaja koristi 1,8l destilisane vode a pije se samo 1,5l. To je zato što jedan deo ispari a jedan deo se zadrži u biljkama posle ceđenja.

Način primene: Konzumiranje čaja i tinkture za bubrege i bešiku u istim ovim količinama ponovlja se još 2 puta tokom dana, što je ukupno 3 puta na dan (trebalo bi biti ukupno 6 šolja čaja i 420 kapi tinkture Bubrezi/bešika).
Čaj za „Bubrege/bešiku” se konzumira druge i četvrte sedmice programa.

Dejstvo tinkture i čaja „Bubrezi/bešika“: Pročišćavaju i podstiču normalan rad bubrega i bešike, rastvaraju naslage (kamen i pesak), otklanjaju upalu, deluju dezinfekujuće, uništavaju bakterije, poboljšavaju stvaranje i protok urina.

– Nakon ispijanja čaja (30-45 min) početi sa pravljenjem ceđenih sokova.

– Ceđeni sokovi se za vreme posta konzumiraju u količini od oko 2 litra dnevno. Sok se pije u čaši od oko 2 decilitra na svakih sat ili dva vremena.

Recepti za ceđene sokove koji se mogu konzumirati tokom posta:
– Pre ceđenja soka potrebno je sve biljke dobro isprati. Najbolje je da kupljene namirnice budu što svežije i po mogućnosti organski proizvedene (kao alternativu koristiti i neorgansko).

Zeleni sok
Sastojci:
– stabljika brokolija
– pola krastavca
– pola paprike
– 2 grančice peršuna

 

Sok snage

Sastojci:
– 4 stabljike celera
– 3 grančice peršuna
– 1 šargarepa
– 1 češanj belog luka
– 1 šolja kelja
– 1 cm korena đumbira

 Antibiotik sok
Sastojci:
– 2 šargarepe
– 1 češanj belog luka
– 1 šaka majčine dušice
– 1 paprika
– 1/2 krastavca
– 1 jabuka

 

Najbolje bobice
Sastojci:
– 1 šolja borovnica
– 1 šolja trešnji ili višnji
– 1/2 šolje grožđa
– 1/4 dinje

 

 Crni ananas
Sastojci:
– 1 šolja kupina
– 2 kriške ananasa
– 1/2 šolje borovnica
– 1/2 šolje malina
– 3 grančice peršuna

 Napomene:
– Sok pripremati i u slučaju da fali neka od biljaka sa spiska.
– Mere koje su preporučene ne moraju uvek biti doslovno ispoštovane, zavisno od veličine i težine pojedinačnih biljaka.
– Kod ni jedne biljke ne treba seći koru.
– Sok može biti neukusan (eventualno dodati nekoliko jabuka više).
– Da bi se sok zaštitio od eventualne oksidacije, u kompletnu dnevnu količinu koja se spremi u jutarnjim časovima može se sipati sok od 2 do 3 ceđena limuna.
– Tokom trajanja posta mogu se menjati recepte ili da se izabere jedna vrsta do kraja posta.
Više recepata pogledati na sajtu: https://www.centarzadetoksikaciju.com/sokovi-od-povrca-i-voca/ 

Tokom dana uraditi sledeće:
– Popiti „Miks tinktura”.
– Popiti još četri šolje čaja za „Bubrege/bešiku” u toku dana i 70 kapi tinkture „Bubrezi/bešika”u svakoj šolji.
– Tokom desetog i jedanaestog dana programa piti kalijumsku čorbu.
– Uraditi četkanje kože, zatim primeniti toplo-hladno tuširanje.
– Pratiti uputstva u prvoj sedmici programa.

– Preporučljivo je imati fizičku aktivnost od najmanje 60 minuta (to može biti šetnja, trčanje, vožnja sobnog bicikla, neki sport itd itd).

Dani 15 do 21 (U ovim danima se nastavlja sa postom na ceđenim sokovima, s tim što se prestaje sa detoksikacijom Bubrega/bešike, i prelazi se na detoksikaciju Jetre/žuči)

– Odmah nakon buđenja popiti jednu čašu vode sa ceđenim limunom.

Ujutro se konzumira tonik za pročišćavanje Jetre/žuči.
Napomena: Recept za tonik pogledati u prvoj sedmici programa.

15-20 minuta nakon ispijanja tonika za pročišćavanje Jetre/žuči popijte dve šolje čaja za „Detoksikaciju” i 70 kapi tinkture „Jetra/žuč”.

Nastaviti sa ceđenim sokovima do 21 dana programa, recepte i upute pogledati u drugoj sedmici programa.

Tokom dana uraditi sledeće:
– Popiti „Miks tinktura”.
– Popiti još četri šolje čaja za „Detoksikaciju” u toku dana i 70 kapi tinkture „Jetra/žuč”u svakoj šolji.
– Tokom sedamnaestog i osamnaestog dana programa piti kalijumsku čorbu.
– Uraditi četkanje kože, zatim primeniti
toplo-hladno tuširanje.
– Pratiti uputstva u prvoj sedmici programa.

– Preporučljivo je imati fizičku aktivnost od najmanje 60 minuta (to može biti šetnja, trčanje, vožnja sobnog bicikla, neki sport itd itd).

– Poslednjeg dana posta na sokovima, oko 18 sati pojesti dve banane.

Dani 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 

Ujutro se konzumira tonik za pročišćavanje bubrega i bešike.
Napomena: Recept za tonik pogledati u drugoj sedmici programa.

15-20 minuta nakon ispijanja tonika za pročišćavanje Bubrega/bešike popijte dve šolje čaja za „Bubrege i bešiku” i 70 kapi tinkture „Bubrezi/bešika”.

– Nakon ispijanja čaja (30-45 min) početi sa pripremom doručka.

– Doručak i ručak treba da budu samo voće uz semenke, večera je isključena. Na primer, doručak može da bude 2-3 banane, 2 jabuke, 1 kruška, 1 šaka badema, ili može da se u blender samelje voće sa bademima i jednom čašom vode. Voće se može kombinovati, kao i semenke (orasi, suncokret, bundeva, laneno i susamovo seme).
– Između doručka i ručka treba da prođe najmanje 4 sata. Na primer, ako je doručak u 9h, onda ručak mora da bude posle 13h, a najkasnije do 15h.
– Pre jela i sat vremena nakon jela ne sme ništa da se pije. Nakon sat vremena može da se piju voda ili ceđeni sokovi.
– Preporučljivo je da se tokom dana popije najmanje 5 čaša vode i 2-3 čaše ceđenog soka od pomorandže.

Tokom dana uraditi sledeće:
– Popiti „Miks tinktura”.
– Popiti još četri šolje čaja za „Bubrege/bešiku” u toku dana i 70 kapi tinkture „Bubrezi/bešika”u svakoj šolji.
– Tokom dadesetčetvrtog i dvadesetpetog dana programa piti kalijumsku čorbu.

– Uraditi četkanje kože, zatim primeniti toplo-hladno tuširanje.
– Pratiti uputstva u prvoj i drugoj sedmici programa.

– Preporučljivo je imati fizičku aktivnost od najmanje 60 minuta (to može biti šetnja, trčanje, vožnja sobnog bicikla, neki sport itd itd).

Dani 29 i 30

– Odmah nakon buđenja popiti jednu čašu vode sa jednim ceđenim limunom.

– Doručak treba da bude mešano voće i jedna šaka orašastih plodova (bademi, orasi, lešnici, seme suncokreta). Može se praviti i kaša u blenderu tako što se promešaju voćke po želji sa orašastim plodovima i sa jednom čašom vode.
– Između doručka i ručka treba da prođe najmanje 4 do 5 sati. Na primer, ako je doručak u 9h, onda ručak mora da bude između 13h i 14h. Oko 15 minuta pre jela i sat vremena nakon jela ne sme ništa da se pije.
– Ručak treba da bude mešana sveža salata od povrća. Salata se može začiniti sa malo soli, sokom od ceđenog limuna, maslinovim uljem, jabukovim sirćem… Može se jesti integralni hleb.
– Večera može biti kao doručak.

Napomena: Dvadesetdevetog i tridesetog dana programa se konzumira sirova hrana, a prestaje sa konzumiranjem tinktura i čajeva, primenjivanjem hidroterapije,  četkanje kože.

– Preporučljivo je imati fizičku aktivnost od najmanje 60 minuta (to može biti šetnja, trčanje, vožnja sobnog bicikla, neki sport itd itd).

Zaključne napomene:
– Tokom programa ne koristiti ništa što nije predviđeno programom (bilo kakvu drugu hranu, beli hleb, cigarete, kafu, alkohol, žvakaće gume, niti bilo šta drugo), niti koristiti bilo kave grickalice između obroka.
– Tokom programa voda i ceđeni sokovi se mogu piti u neograničenim količinama, stim da ih treba piti 15 minuta pre jela i sat vremena nakon jela.

Napomena: Tabela je osmišljena sa ciljem da se dobije bolja preglednost terapije.

Biljne formule potrebne za primenu ovog programa u trajanju od 30 dana:
Creva#1 (180 kapsula), 2 komada
Creva#2 (180 kapsula), 2 komada
Tinktura za Imunitet (100 ml), 2 komada
Tinktura Antibiotik (100 ml), 2 komada
Tinktura Detox (100 ml), 2 komada
Tinktura Jetra/Žuč (100 ml), 2 komada
Tinktura Bubrezi/bešika (100 ml), 2 komada
Tinktura za Cirkulaciju (50 ml), 2 komada
Čaj za Detoksikaciju (200 g), 2 komada
Čaj za Bubrege i mokraćne kanale (200 g), 2 komada
Četka za Cirkulaciju (drvena), 1 komad

 Kraj

30-dnevni program čišćenja oganizma možete naručiti: OVDE

Napomena: U slučaju nekih nejasnoća ili pitanja možete nas kontaktirati putem telefona ili mejla.
Tel: +381640744328
E-mail: centarzadetoksikaciju@gmail.com

Loading