6 najboljih načina da vam prorade creva

Evo nekoliko načina da stimulišete creva. Ljudi uvek zaboravljaju na jednostavne stvari koje su naši preci znali. Pacijente obično nagovaramo da potope suve šljive u vodu. Možete ih potopiti u vodu, staviti ih u blender, dodati sok od jabuke, i za neke ljude, to je sasvim dovoljno. Međutim, većini pacijenata je potrebno nešto što će pokrenuti motor, nešto što će učiniti da creva efikasno rade. Ali, postoji šest prirodnih načina da vaša creva prorade.

Prva stvar je da pijete što više tečnosti. Creva ne mogu da rade adekvatno bez minimum dva litra tečnosti dnevno. Najbrži način da stopirate vaša creva je da budete dehidrirani. Vašim crevima je potrebna voda kako bi preradila fekalne materije i izbacila ih iz vašeg tela. Druga stvar je da unosite više vlakana. Vlakna podstiču rad creva. Mulj ne. Hrana životinjskog porekla je mulj. Proizvodi od rafinisanog brašna su mulj. Moramo da jedemo više voća, povrća, žitarica i klica. Ako unosite više vlakana i više tečnosti vaša creva će mnogo bolje raditi. Što se hrana više unosi u svom prirodnom obliku (što je sirovija), to je delotvornija. Zatim, tu je prirodna laksativna hrana, poput voća. Voće je odlično. Jabuke, urme, smokve, banane, baš kao i bilo koja hrana koja sadrži tečnost. Ako imate zatvor, izbegavajte voće od kojeg dehidrirate, jer ono isisava vlažnost iz vašeg tela, a trebalo bi da je ima više. Četvrta stvar je da se više krećete. Sama šetnja stvara grčenje creva (peristaltiku). Polni čin stvara peristaltiku. Sledeća stvar je da imate pozitivne emocije. Morate da mislite pozitivno. Ako mrzite sebe, ako ste ispunjeni strahom, to je dobar način da sasvim stopirate creva. A poslednja stvar je da koristite lekovito bilje. Bilje je takođe hrana. Počnite da koristite lekovito bilje kako bi stimulisali vaša creva.

1. Unosite više tečnosti

Morate da pijete najmanje dve litre tečnosti dnevno, ako ne i više. Sve ispod dva litra tečnosti dnevno ne daje vašim fekalnim materijama dovoljno hidracije kako bi lako i normalno izašle. Drugim rečima, fekalne materije prelaze težak i dug put pri napuštanju vašeg tela. Dehidratacija je vodeći uzrok zatvora. Najbolja tečnost je čista voda (ne iz slavine), biljni čaj i razblaženi sok od voća i povrća.

2. Unosite više vlakana

Morate jesti hranu sa više vlakana. U namirnicama životinjskog porekla nema vlakana. Da razjasnimo –nema nijednog vlakna u mesu, piletini, ribi, jajima, mlečnim proizvodima. Jednostavno, vlakna vas teraju u toalet. Vlakna se nalaze jedino u hrani koja nije životinjskog porekla. Zato vam treba biljni program ishrane sa dosta vlakana: voće, povrće, koštunjavo voće, semenke, žitarice, pasulj, mahunarke. U njima se nalaze vlakna.

3. Jedite prirodnu laksativnu hranu 

Jabuke, banane, smokve i urme su najpoznatiji izvori laksativne hrane (koja podstiče pražnjenje creva). Da li ste zaboravili na suve šljive? Sveže, sočno, organsko voće je uvek bolje od suvog, ali čak i suvo voće je od pomoći. Što se tiče smernice pod broj dva, sva hrana ne-životinjskog porekla sadrži vlakna, i pomaže da se pokrenu creva. Pređite na program sirove biljne hrane za nekoliko dana i nećete morati da brinete o zatvoru, ali ćete morati da napravite mapu svih najbližih kupatila.

4. Pokrenite vaše telo

Svako kretanje podstiče peristaltički rad mišića, kontrakciju mišića. Vežbe će ponovo pokrenuti vaša creva. Ne govorimo o tome da radite vežbe, već da šetate, dišete, smejete se, trčite, igrate, radite vežbe, plivate, bilo šta, samo se pokrenite.

5. Pozitivne emocije

Ublažite stres. Stres, strah, i mržnja su snažne emocije koje prouzrokuju da ljudi dobiju zatvor, više nego da su pojeli pet kilograma sira. Morate naučiti da se oslobodite stresa. Više se smejte, naučite neke šale. Tokom dana, uradite vežbe disanja. Razvijajte pozitivne emocionalne navike i naučite pozitivne emocionalne izraze, poput: „Ja volim sebe,“ i „Volim svoj život.“ Morate naučiti da je sve Bogom dato, i iako se čini da je loše trenutno, to je zato što ne možete da vidite celokupnu sliku. Sutra je ono što verujete i radite danas.

6. Petodnevni program čišćenja creva

Nikada ne potcenjujte moć čišćenja creva. Petodnevni program čišćenja creva je lak, jednostavan i izuzetno efikasan. Ovim programom ćete sigurno doživeti dramatične promene koju su doživele hiljade pacijenata u svom životu. Oko 80% pacijenata se izlečilo samo uz pomoć ovog programa.

Da ponovimo… nikada ne potcenjujte isceliteljsku moć čišćenja creva.

Preuzeto iz knjige „5-dnevni program čišćenja creva“ ;

Štampano izdanje knjige možete poručiti Ovde.

Loading