5 znakova za hitan detoks

Toksini u naše telo dopiru sa svih strana – iz hrane, vode, vazduha, a očigledni pokazatelji koliko nam škode su znaci koje naše telo pokazuje. Izloženost organizma njihovim dejstvu je konstantno i usled nezdravog stila života nakon nekog vremena dolazi do njihovog nakupljanja u organizmu što rezultira različitim tegobama.
Pre Vama su 5 znakova da vam je potrebna hitna detoksikacija:

1. Nagle promene raspoloženja

Stres je lepak za toksine koji slabe organizam do te mere da dolazi do spuštanja energije u telu zbog čega se pojačavaju osećaji straha, nervoze, ljutnje, ljubomore.

Savet: Naučite da se opustite – ovo je najdostupniji i najjeftinji lek protiv stresa, priuštite svom telu tokom dana barem tri puta po deset minuta mira. Doskočite lošim navikama u stresnim trenucima i umesto  pogubno štetnih i toksičnih kafe i cigareta posegnite za čajem i svežim voćem.

2. Nadutost

Usled nezdrave ishrane i brzog načina života nataloženi šećeri i masti u kombinaciji sa stresom usporavaju naš metabolizam i uzrokuju lošiju probavu i nadutost. U ovom slučaju pate creva koja ne obavljaju svoju primarnu funkciju apsorpcije hranjivih materija što uzrokuje lažnu glad koja rezultira prejedanjem i naposletku manjkom energije.

Savet: U svoju ishranu uvrstite što više sastojaka koji eliminišu toksine iz tela, poput limuna, jedite sveže voće i povrće, žitarice od celog zrna i pijte čaj od nane.

3. Manjak koncentracije

Pad koncentracije usred kog ne samo da gubimo volju za radom nego smo u stanju da paničimo i time dodano pogoršavamo situaciju jeste pokazatelj zatrovanosti tela toksinima.

Savet: Telo je poput kompijutera kom sa vremena na vreme treba restart, ne osluškujemo li ga doći će do blokade. Naučite da prepoznate jasne simptome koje vam šalje i omogućite mu odmor bilo koje vrste vežbanjem, boravkom u prirodi, druženjem i povećanim unosom minerala u telo.

4. Loš kvalitet kože

Masna koža i ispucani kapilari su posledice toksina koji sprečavaju prolazak nutrijenata kroz epiderm kože čime dolazi do začepljenja pora, koje dalje uzrokuje akne, bubuljice i slične nesavršenosti na koži.

Savet: U svoju svakodnevnu rutinu uvedite fizičku aktivnost, piling i masaže, i pređite na biljnu zdravu hranu jer jedino na ovaj način možete razbuditi uspavano telo i lenju kožu,koja se najefektivnije čisti i negujte iznutra.

Snažan učinak na čišćenje tela imaju zdravi napici. Jedan od njih svakako jeste napitak od đumbira.Osim što blagotvorno deluje na raspoloženje i ublažava nivo stresa, đumbir je pravi melem za želudac i creva, a poznat je i kao lek protiv gripa i prehlade, mučnine, poboljšava cirkulaciju i povećave imunitet. Ako pijete napitak od đumbira, očistićete svoj organizam od otrovnog taloga koji se nakuplja u vašem telu.

Sastojci: 4 šoljice vode, 2 komada svežeg đumbirovog korena (5 cm debljine)
Dodaci po želji: med i kriška limuna.

Ogulite đumbirov koren i isecite ga na tanke kriške. Stavite đumbir i vodu u blender dodajte med i llimun po želji i sve zajedno izblendirajte.

5. Potreba za nezdravom hranom

Povećana potreba za nezdravom brzom i masnom hranom znak je kako je vaše telo u opasnosti i potrebno mu je stopiranje žudnje za nezdravim. Toksini iz hrane u današnje vreme jedni su od najvećih uzročnika raznih bolesti krvnog sistema, oni stopiraju rad bubrega i jetre.

Savet: Priuštite sebi pet dana temeljnog čišćenja uz sveže ceđene sokove od voća i povrća, izbacite meso iz prehrane. Ne zaboravite da izbacite kupovne sokove koje možete zameniti puno zdravijim sokovima od pravog voća i povrća.

Loading