10 znakova da vam je potrebna detoksikacija

Kako možete znati da li vam je potrebna detoksikacija celog tela? Vaše telo će vam reći, vi samo treba da znate da slušate i na šta da obratite pažnju kada telo pokušava da prenese poruku.

U mnogim slučajevima lista simptoma uključuje stvari koje gotovo svako povremeno iskusi. Bitno je koliko često se to događa. Ako se često osećate umorno, često imate konstipaciju ili loše varenje i druge probleme, onda je to veoma bitno.

Ako ste primetili da vam se bilo šta od dole navedenog dešava često ili redovno, verovatno već kasnite sa detoksikacijom. Detoksikacija možda nije lek za sve, ali u mnogim slučajevima će bar popraviti situaciju i odlična je početna tačka za sređivanje celog organizma za stalno.

1. Manjak energije/umor
Uz ogroman porast popularnosti energetskih pića i stalnu popularnost napitaka sa kofeinom, pomislili biste da svetom vlada epidemija manjka energije.

Međutim, pokušaji da se nadoknadi nedostatak energije stimulansima poput kofeina ili taurina će dugoročno samo pogoršati stanje. Nakon porasta energije obično će uslediti energetski pad zbog koga se osetite još gore nego pre. Ovakva sredstva zapravo opterećuju jetru, dalje produbljuju problem i šalju vas u spiralu niske energije.

Ako se ujutru budite tromi i taj osećaj je manje-više prisutan tokom dana uz letargiju koja varira, definitivno treba razmotriti detoksikaciju kao opciju. Program za detoksikaciju vam može pomoći da vratite energiju, oslobodite se toksina, osetite se lakše i izgubite na težini.

Kako detoksikacija pomaže: detoksikacija pomaže da izbacite materije koje vas sprečavaju da se osećate energično i puni snage.

2. Konstipacija
Hronična konstipacija je znak da nešto nije u redu sa vašim digestivnim sistemom. Ako ste probali da povećate unos vlakana i prilagodite ishranu, a rezultati su bili veoma ograničeni, može biti da vam telo poručuje da vam je potrebno čišćenje. Česta indigestija je takođe čest znak problema sa digestivnim sistemom.

Ako ste godinama akumulirali otpad u sistemu, konstipacija bi mogla da bude samo jedan od simptoma nekog većeg i ozbiljnijeg problema.

Zajedno sa čišćenjem organizma i debelog creva uvodite obilje zdrave hrane poput sirovog voća i povrća i izbegavajte unos pržene hrane i drugih nezdravih obroka, tako da vaše telo dobije priliku da se odmori, kao i da dobije vitamine i minerale koji su mu toliko potrebni.

Kako detoksikacija pomaže: ako se borite sa čestom konstipacijom, efektivna detoksikacija će očistiti ne samo debelo crevo, već i digestivni trakt i poboljšati vaše digestivno zdravlje.

3. Moždana magla/nemogućnost fokusiranja
Ako vam se često dešava da ne možete da se fokusirate na nešto i uhvatite sebe kako plutate u “moždanoj magli”, vase telo vam možda vrišteći poručuje da uradite detoksikaciju i moli vas za pomoć. Nemojte pogrešno protumačiti ovaj simptom kao znak da treba da koristite neki stimulans ili određeni lek.

Kada se oslobodite toksina u obliku kandide, teških metala i drugih štetnih materija, iznenadićete se koliko ćete se bolje fokusirati na zadatke i završavati obaveze.

Kako detoksikacija pomaže: detoksikacija pomaže telu da se oslobodi od toksina koji sprečavaju vaš mozak da radi punom parom. Čišćenje od kandide može povratiti bistrinu, fokus i koncentraciju time što će se telo rešiti suvišnih i štetnih kolonija kandide.

4. Depresija
Način na koji se osećate u velikoj meri zavisi od vase sposobnosti da hranite svoje telo hranljivim namirnicama. Vaše raspoloženje se može promeniti uz ispravan ili pogrešan obrok, a često konzumiranje hrane tokom dužih vremenskih perioda koja je lošeg kvaliteta ili je čak toksična vas može dovesti u depresivno stanje.

Problem je u tome što će, kada počnete da pravite promene kako biste se osećali bolje i  počnete da menjate ishranu kako bi uključili više hranljivih namirnica, toksini blokirati nutrijente tako da oni ne mogu pronaći put do mozga. Toksini imaju sposobnost da se ugnezde u telu i mogu ostati tu sve dok na njih ne utiče neka druga sila. U ovom slučaju, detoks program može pomoći da se um vrati na pravu stazu.

Važno je napraviti razliku između neraspoloženosti i depresivnog osećaja i kliničke depresije. Ako verujete da možda imate kliničku depresiju, veoma je važno da se konsultujete sa doktorom kako biste dobili najbolju pomoć.

Kako detoksikacija pomaže: detoksikacija nije lek za kliničku depresiju, za to treba popričati detaljnije sa osobom i naći pravi smisao života. Međutim, kada je reč o pomoći kod izbegavanja depresivnih misli, detoksikacija može biti veoma značajna. Ona oslobađa telo uskladištenih toksina koji nas drže u šemama negativnog razmišljanja i može inspirisati novi način gledanja na život.

5. Prekomerna težina/problemi sa gubitkom težine
Ukoliko se ne nalazite na svojoj idealnoj težini čak i nakon nekoliko pokušaja mršavljenja, problem je možda u tome što bijete izgubljenu bitku zbog svih tih toksina u telu.

Okretanje novog lista i upoznavanje tela sa zdravom hranom ne funkcioniše tako dobro kao što očekujete ukoliko u telu postoji otpad koji sprečava apsorpciju vitamina i mineral koje ova hrana sadrži.

Kada radite detoksikaciju organizma, postavljate stvari u balans, na jednaku ravan, umesto dotadašnje nejednake pozicije. Detoksikcija ne samo da pomaže da telo odbaci otpad i izgubi težinu kao nusproizvod detoksikacije već ona i postavlja osnovu za zdrav gubitak težine uz usvajanje bolje ishrane i aktivnijeg stila življenja.

Kako detoksikacija pomaže: detoksikacija vraća stanje u normalu i omogućava nov početak umesto uzvodnog plivanja koje se događa kada pokušavamo da budemo zdravi dok još uvek imamo mnogo uskladištenih toksina.

6. Problemi sa spavanjem
Prekomerna količina toksina vas može držati budnim noću, uz prevrtanje i besomučno okretanje pošto je vaš prirodni ciklus spavanja poremećen. Melatonin signalizira telu da treba da spava, ali telo koje je previse toksično može smanjiti količinu melatonina koji se oslobađa i tako dolazi do domino efekta kada je u pitanju prirodan, okrepljujući san.

Kada je telo stalno u stanju koje nije prirodno, što se dešava ukoliko imate previše toksina u telu, osećaćete se kao da niste u ritmu sa prirodom. Zbog toga ćete ostajati budni do kasno i buditi se kasnije nego što bi trebalo ili ćete se osećati kao da vam treba više sna nego što vam je zapravo potrebno.

Probajte detoksikaciju pre nego što se okrenete pomagalima za spavanje, što će samo produbiti problem.

Kako detoksikacija pomaže: detoksikacija pomaže tako što vraća vaše telo u prirodnije stanje. Tako ćete biti spremniji da pratite celodnevni ritam, umarate se u prikladnije vreme zahvaljujući melatoninu koji telo ispušta i budite se osveženi i snabdeveni energijom.3

7. Seksualna disfunkcija
Mnogo izgubljenog vremena u pokušavanju rešavanja ovog problema bi se moglo nadoknaditi programom za detoksikaciju. Polni organi su kao i svi organi i njihovo pravilno funkcionisanje se može poremetiti kada postoji previše toksina koji prave haos u telu.

Mnoge osobe koje prođu kroz program za detoksikaciju navode da im se pojačao seksualni nagon i da imaju bolje seksualne performance nego što su imali pre detoksikacije.

Ako nikada niste radili detoksikaciju a vase seksualne performanse i želja postepeno iščezavaju, to ne mora biti znak starenja, već znak da vam je potrebna detoksikacija.

Kako detoksikacija pomaže: ukoliko vaši reproduktivni organi ne dobijaju vitamine i minerale koji su im potrebni da bi obavili svoj posao zbog toksičnosti organizma, vase fizičke performanse će biti ugrožene a vi možete pogrešno okriviti sebe za to.

8. Neobjašnjene glavobolje
Izvor nekih glavobolja je veoma lako identifikovati, kao na primer kod glavobolja koje su uzrokovane stresnim danom ili nastaju usled previše buke. Međutim, ukoliko patite od redovnih glavobolja čiji uzrok nije očigledan, možda je pravo vreme za detoksikaciju.

Glavobolja je prilično pouzdan način na koji vam telo saopštava da nešto nije u redu. Ona privlači vašu pažnju i može potpuno ukočiti život ako je dovoljno jaka. Umesto tretiranja simptoma bola, bolje je razmotriti da li su vaše glavobolje uzrokovane toksinima.

Pre nego što probate novi lek ili se zabrinete da li ćete imati ove glavobolje do kraja života, probajte detoks program da biste ustanovili da li problem leži u prevelikoj količini toksina. Treba imati na umu i to da se vase glavobolje mogu u nekom trenutku tokom procesa detoksikacije pojačati ali kada se detoksikacija završi, one će nestati ili će se bar smanjiti u značajnoj meri.

Kako detoksikacija pomaže: detoksikacijom se telo oslobađa nečistoća koje vas možda čine podložnijim glavoboljama.

9. Neobjašnjena upala/ukočenost
Da li se ujutru budite izmoždeni i ukočeni iako prethodnog dana niste radili ništa zbog čega biste se tako osećali?

Kada imate toksine u telu koje treba izbaciti veća je verovatnoća da ćete patiti od upala jer mnoge vrste hrane i pića koje uzrokuju toksičnost mogu takođe dovesti do upala.

Ako nikada pre niste radili detoksikaciju kako biste izbacili ove toksine iz tela, oni su se nagomilavali tokom godina i mogu dovesti do prevremene i bezrazložne upale i ukočenosti.

Kako detoksikacija pomaže: detoksikacija može pomoći smanjenje prekomerne upale, što dovodi do ublažavanja bolova koji su uzrokovani upalom organizma.

10. Problemi sa kožom/alergijske reakcije
Možda ste primetili da imate problema sa kožom, ali ništa što ste probali nije rešilo problem.

Površinsko tretiranje nije pomoglo jer je uzrok problema sa kožom prekomerna toksičnost tela. Vreme je da se iskoreni glavni uzrok, a praćenjem ozbiljnog programa za detoksikaciju mogu se otkloniti i problemi sa kožom.

Treba imati na umu da detoksikacija ponekad izvede na površinu osip ili druge probleme sa kožom, posebno ukoliko se ispušta velika količina toksina. Ovi problemi će se povući do završetka procesa i ne treba ih mešati sa pogoršavanjem vašeg problema.

Kako detoksikacija pomaže: detoksikacija je usmerena ka izvoru problema, oslobađa telo toksina koji mogu dovesti do osipa upala i alergijskih reakcija na koži, kao i kijanja, kašljanja i astmatičnih stanja.

 Izvor: bembu.com

Loading

situs slot https://disdukcapil.salatiga.go.id/ngacor/ slot gacor totomacau4d situs toto situs toto situs toto slot gacor slot gacor slot gacor slot gacor slot gacor rtp slot toto slot https://journal.dpkp.ciamiskab.go.id/ rtp slot rtp live slot gacor situs toto slot gacor situs toto situs toto togel situs toto https://faculdadediplomata.edu.br/-/ https://www.pilgrimagetour.in/-/ slot gacor situs toto slot gacor slot gacor rtp slot https://ejournal.yahukimokab.go.id/ https://mikrotik.itpln.ac.id/wp-content/uploads/ situs toto slot gacor slot gacor situs toto slot gacor slot gacor slot gacor slot gacor slot gacor slot gacor slot gacor slot gacor situs toto toto slot https://smkn2depoksleman.sch.id/-/ bento4d bento4d togel online terpercaya