Ozbiljne posledice zatvora

Koliko fekalnih materija jedna osoba može da nosi? Prosečni Amerikanac skladišti od tri do pet kilograma fekalnih materija u svojim crevima, što nije zdravo.

Normalan sastav: sastav stolice bi trebalo da bude mekan i neuobličen, kao puter od kikirikija ili tečniji sladoled. Ponekad bi stolica mogla biti čvršća, u zavisnosti od toga šta ste jeli i koliko ste dobro žvakali hranu, ali, u svakom slučaju, trebalo bi da bude neuobličena i svetlije boje.

Znakovi zatvora: Ako vam je potrebna biblioteka u kupatilu, ili gomila magazina, onda imate zatvor. Ako pijete kafu, pa zatim prestanete, moguće je da ćete privremeno zaustaviti pokrete creva, ali ne uzbuđujte se, dobro je da se što pre skinete sa kafe, a creva će proraditi.

Zatvor je progresivna bolest pri kojoj na kraju imate potpunu blokadu creva, koja često izaziva rak i smrt.

Hrana bez vlakana u vidu životinjskih namirnica i rafinisanog brašna ulazi u vaša creva. Zbog zatvora i retke stolice, ne može da se izbaci do kraja. Na dva i po kubna centimetara teletine, klase A, nalazi se 1.000 larvi parazita. Riba je najgora. Neki njeni paraziti su veliki poput crva u zemlji. Mnogi paraziti žive u voću i povrću, ali ako osoba ima dve ili tri stolice na dan, ovi paraziti se neće izleći i vi ćete biti dobro. Ali ako nemate redovnu stolicu i odlazite u toalet samo nekoliko puta sedmično, ove larve parazita se izležu, kače se za vaša creva i počinju da se hrane vašim ostacima u crevu, pa čak i vašim tkivom.

Loading