Namirnice za bolje raspoloženje

Normalno je da se sa “dolaskom” hladnijeg vremena osećamo umornije i usporenije nego obično. Srećom, određene namirnice nam mogu pomoći da se osećamo bolje i da vratimo neophodnu energiju. Ukoliko želite da budete dobro raspoloženi ove zime i da, usput, izgubite i nekoliko suvišnih kilograma, preporučujemo vam da što češće konzumirate sledeće namirnice.

Narandže

Jedna narandža, u bilo koje doba dana, pomoći će vam da vratite energiju i poboljšate raspoloženje. Zašto? Pa, narandža sadrži  visok nivo vitamina C koji pomaže u prenosu kiseonika kroz organizam i mozak. Naravno, uvek je možete konzumirati i u vidu soka.

Blitva

Da li ponekad, usled stresa, grickate nokte? E pa, ako je to slučaj, konzumirajte blitvu. Ovo lisnato povrće veoma je bogat izvor magnezijuma, minerala koji dokazano pomaže da ublažite stres i njegove posledice. Pored toga, ona će vam pomoći i da ublažite simptome PMS-a i da bolje spavate.

 Spanać

Spanać sadrži visok nivo antioksidanata koji štite osetljive membrane moždanih ćelija od negativnog uticaja slobodnih radikala koji utiču na pad raspoloženja i “izvlačenje” energije iz organizma. Takođe, on je bogat i folnom kiselinom koja se povezuje sa sprečavanjem nastanka depresije i smanjenjem umora.

Borovnice

Ovo “super voće” vrvi antioksidantima koji pomažu da nam nervi optimalno funkcionišu. Konzumirajte ih bar tri puta nedeljno, i kada ste raspoloženi i kada niste. Istraživanja pokazuju da borovnice ublažuju simptome stresa i depresije.

Loading