Kriza lečenja teških bolesti

Lekari i laici su znali za krizu isceljenja hiljadama godina. Tokom procesa isceljenja, telo pokušava da izbaci toksine i otrove. Ono što je poznato kao “kriza isceljenja“ često se javlja pri bolesti. Telo izgleda nadvladano svim otrovima i otpadnim materijama koje pokušava da izbaci. Organi izlučivanja (creva, bubrezi, pluća, koža, nosni kanali, grlo, bronhije, i mokraćni organi) postaju zakrčeni, pretrpani, i nadraženi.

Tokom ove krize, javljaju se simptomi koji liče na simptome bolesti. To mogu da budu otvorene rane, znojenje, dijareja, čirevi, kijavice, infekcije bubrega i bešike, temperatura, itd. Ali ovo nije nova ili pojačana bolest – to je samo deo procesa isceljenja. Telo zna da mora da odstrani otpadne materije da bi moglo da započne sa ponovnom izgradnjom; zbog toga intenzivno radi kako bi to sprovelo.

Lekari nekad pokušavaju da zaustave ovaj proces uvođenjem otrova (lekova) u sistem. Telo odmah prestaje da izbacuje otrove – zaustavlja krizu – i koncentriše se na strašnog novog napadača. Možda izgleda da sada telo mirno odmara, uz ublažene ili nestale simptome; ali je ustvari iznureno lekovima.

Vratimo se na krizu isceljenja i njene simptome. One su deo leka, i ne treba ih se bojati. Samo sarađujte sa telom, kako bi se pomoglo uklanjanju tih otrovnih otpadnih materija. Otvorite kanale odstranjivanja pijenjem vode i voćnih sokova, klistirom, tuširanjem, kupkama, i tretmanima vodom.Ponekad tokom krize bol postaje jak. Lekovi uzimani prethodnih godina izvlače se iz tkiva u naporu da se izbace. Oštećenje načinjeno tokom godina se ispravlja.

Telo se pobuđuje u samoodbrani i vrši akutnu eliminaciju toksina u obliku temperature, prehlade, zapaljenja, svraba, čireva, krvarenja, prekomernog menstrualnog izliva,itd. Reakcije variraju, u skladu sa načinom života osobe i stanjem tela. Ali ponekad ovaj nagli preokret u bolesti nije kriza isceljenja, već promena pri pogoršanju bolesti. Važno je moći prepoznati razliku. Razmotrite ovo:

1. Pažljivo nadgledajte osobu, jer ozbiljno radite da mu pomognete da ukloni otrove (voda, sokovi, klistiri, znojenje, kupke, itd). Ako se ne nadgleda pažljivo i pomogne, kriza može biti produžena i njegova energija oslabljena.

2. Ako je to kriza isceljenja, uglavnom vidite pozitivnu promenu – promenu na bolje – nakon tri dana. Najgori simptomi slabe. Temperatura se smanjuje. Osoba postaje opuštenija i počinje bolje da se oseća.

3. Ali ako se nakon tri dana simptomi ne poboljšaju, onda se mora početi sa novim oblikom tretmana. Međutim, ako je osoba slaba, kriza može da traje tri do sedam dana.

4. Ako osoba ima snažnu konstituciju i organi eliminacije dobro rade i pomaže im se, može da se oporavi bez prolaska kroz krizu isceljenja.

Da li se može proceniti kada će početi kriza isceljenja? Određeni simptomi će se pojačati, kao malaksalost, temperatura, tamna mokraća, naslage na jeziku, slabost, razdražljivost, glavobolje, i zujanje u ušima.Kada primetite ove simptome, odmah počnite da pomažete osobi da se temeljnije čisti. Lekovito bilje, masaža, tretmani vodom, i klistiri mogu da pomognu u ovom periodu.

Ako otrovi nisu uneseni u sistem (u naporu da se blokira kriza isceljenja) osobi će generalno biti sve bolje. Pravilan život, ishrana, i odmor mogu da dovedu do isceljenja. Dodatne krize isceljenja mogu da se jave pre nego što se pacijent potpuno oporavi. Svaka će uglavnom biti sve blaža, samo jedan do tri dana trajanja, i biće praćenja novim nivoom boljeg stanja. Intenzitet krize će zavisiti od težine bolesti. Priroda krize će zavisiti od toga gde je bolest skoncentrisana u telu i koliko lako može da izbaci otrove.

Ako se otpadne materije mogu odstraniti normalnim putevima, javiće se temperatura i sagoreti ih; ako ne uspe, može ih skladištiti u vidu čireva i akni. Ako je sluz gusta, javiće se curenje iz nosa, kijavica, grip, itd. Zatvor može da prethodi dijareji; kongestija u plućima može da se javi pre respiratorne krize.

Ponekad osećamo bol u bubrezima, bešici, ili crevima i mislimo da je to bolest. Ali, u stvari, telo često bira najjači organ eliminacije za izbacivanje neželjenih štetnih otpadaka. Kada se kriza završi, telu je potrebna pomoć da se obnovi.

Zbog gore navedenih stvari trebate uvek biti u kontaktu sa vašim lekarom koji vodi lečenje i posavetovati se sa njim šta treba da radite u vašoj situaciji.

Loading