Opustite se u krugu porodice

U vremenima kada je stres postao sastavni deo života, nikada nije bilo toliko važno naučiti se opustiti. Stres se smatra vodećim uzročnikom niza bolesti, a zdravlje je ono što bi svakoj porodici trebalo biti najdragocenije. Iako se možda vama tako ne čini, vaša deca takođe mogu biti pod stresom. Ona su kao sunđer kada je u pitanju vrsta energije koju šaljete. Kada ste pod stresom, oni to sigurno osete i sami tada postaju depresivni.

Opuštanje čitave porodice je jako važno za emocionalno i psihičko zdravlje svakog člana porodice. Osim što će vas zajedničke opuštajuće aktivnosti povezati, takođe će vas podsetiti koliko je lako opustiti se u društvu voljenih. Vaša porodica ne bi trebala biti izvor stresa, već sigurno utočište sreće, smeha i opuštanja. Ako ste zaboravili kako se opustiti u krugu porodice, donosimo vam nekoliko lakih i tradicionalnih načina koji su uvek bili efikasni.

Prošetajte prirodom

Imali ste naporan dan na poslu? Nemojte se sklupčati pred televizorom i izolovati, već okupite porodicu i prošetajte prirodom. Svež vazduh je jako efikasan kada je opuštanje u pitanju. Objasnite deci da opuštanje nije samo razonoda, već je potrebno za zdravlje. Objasnite prvo sebi, a potom i njima da stres povećava rizik od nastanka raznih bolesti. Opuštanje će vam pomoći da razbistrite svoje misli i napunite se energijom koja je potrebna za donošenje ispravnih odluka.

Igrajte društvene igre

Iako je primamljivo izolovati se od svih kada ste pod stresom, treba probuditi instinkt koji posedujete. Vi ste društveno biće i najbolje funkcionišete kao deo društva. Naučite sebe i svoju decu da postoje različiti oblici opuštanja. Zajedno izaberite društvene igre koje će zainteresovati vas i decu. Uz njih ćete na trenutak zaboraviti na probleme, ali i pomoći deci da razvijaju socijalne veštine u trenucima kada gube i pobeđuju.

Budite kreativni

Dopustite umetniku u sebi da izađe na videlo. Biti kreativan je odličan način da upotpunite svoje slobodno vreme i opustite se. Deca su kreativna i pomognite im da zauvek i ostanu takva. Kreativnost je često potcenjena, a svi znamo da je u kriznim situacijama uvek dobrodošla.

Ručajte zajedno

Porodični obroci nisu nešto što bi trebalo da bude luksuz i deo samo slobodnih dana. Barem jednom u danu obedujte zajedno. To je odlično vreme da deca s vama podele svoje probleme, ali i da ih naučite pravilima zdrave ishrane.

Loading