PROGRAM DETOKSIKACIJE ORGANIZMA

Dan 1

 Napomena:
– Od prvog do petog dana se čisti jedna grupa organa (Jetra/žuč), od šestog do desetog dana se čisti druga grupa organa (Bubrezi/bešika).

– Odmah nakon buđenja popiti jednu čašu vode sa ceđenim limunom.

– Nakon ispijanja vode sa limunom (15-30 min), popiti jutarnji tonik za pročišćavanje jetre i žučne kese.

Jutarnji tonik za pročišćavanje jetre i žučne kese se konzumira prvih pet dana programa.
Način pripreme: U blender se promeša:
– 2 decilitra soka od citrusa (otprilike 2 pomorandže i 1 limun ili 2 grejpfruta i 1 limun, može i kombinacija pomorandže, grejpfruta i limuna)
– 2 decilitra vode
– 1 do 5 čena belog luka (početi sa jednim čenom i svakodnevno povećavati dozu za po 1 čen dok se ne stigne do 5)
– 1 do 5 supenih kašika maslinovog ulja (početi sa jednom kašikom ulja i svakodnevno povećavati dozu za po jednu kašiku dok se ne stigne do 5)
– parče đumbira veličine 2 cm (po želji se može povećavati doza kako se povećava doza maslinovog ulja)

15-20 minuta nakon ispijanja tonika za pročišćavanje Jetre/žučne kese popijte dve šolje čaja za „Detoksikaciju” i 70 kapi tinkture „Jetra/ žučna kesa”u svakoj šolji.

Priprema čaja za Detoksikaciju:
Uveče potopiti 6 kašika čaja u 1800 ml destilisane vode. Koristiti samo posude od nerđajućeg čelika ili stakla. Neka biljke budu u vodi preko noći. Ujutro zagrejati do ključanja, smanjiti toplotu i neka lagano vri 15 minuta. Ostavite da se čaj malo prohladi, pijte ga toplog. Proceđene  biljke, nemojte odbaciti. Stavite stare biljke nazad u lonac, dodajte 3 kašike svežeg čaja i 1800 ml destilisane vode. Ostavite da odstoji preko noći i ponovite ceo postupak. Ovo radite tri puta, a zatim odbacite sve iskorišćene biljke i počnite ispočetka. U svakoj šolji ( 250 ml ) čaja sipati 70 kapi tinkture za Jetru/žuč.
– Jedno objašnjenje, u tekstu stoji da se kod pripreme čaja koristi 1,8l destilisane vode a pije se samo 1,5l. To je zato što jedan deo ispari a jedan deo se zadrži u biljkama posle ceđenja.

Način primene: Konzumiranje čaja i tinkture za jetru i žučnu kesu u istim ovim količinama ponovlja se još 2 puta tokom dana, što je ukupno 3 puta na dan (trebalo bi biti ukupno 6 šolja čaja i 420 kapi tinkture Jetra/žuč).
Čaj za „Detoksikaciju” se konzumira prvih pet dana programa.

 Dejstvo čaja za Detoksikaciju”: Pročišćava i ispira krv, jetru, žučnu kesu i kompletan sistem za varenje (pre svega, želudac), eliminiše gasove i loše varenje, ispira i dezinfekuje bubrege i mokraćne kanale…

– Nakon ispijanja čaja (30-45 min) početi sa pripremom doručka.

Napomena:
Tinktura i čaj za jetru i žučnu kesu poželjni su i za osobe kojima je uklonjena žučna kesa.

 – Tokom prvog i desetog dana programa se konzumira samo voće.
Način primene: Doručak, ručak i večera treba da budu mešano voće po želji (mogu se praviti i voćne kaše u blenderu). Poželjno je preskakati večeru ako osoba ima višak kilograma. Razmak između obroka mora biti najmanje 4 do 5 sati kako bi organizam kvalitetno svario hranu, rasporedio hranljive i lekovite sastojke i odmorio se do narednog obroka. Između obroka se piju voda i biljne formule, stim da ne treba ništa piti 15 minuta pre obroka i sat vremena nakon obroka jer se na taj način razređuju želudačni sokovi (enzimi) potrebni za varenje hrane.

Recepti sirove hrane, koji se mogu konzumirati tokom pripreme voćnog obroka:
Recept 1:
– 2 kivija 
– 200 g grožđa 
– sok od 1/2 limuna 
– 20 g suvih šljiva 
– 1 kruška 
– prstohvat cimeta 
Priprema: Šljive sitno izrezati, dodati cimet, kivi i izrezanu krušku. Pomešati sa šljivom, nakapati limunovim sokom, dodati grožđe. Po želji zasladiti medom.
Recept 2: 400 g breskvi, 300 g malina, 250 g borovnica, 2 pomorandže, 2 kivija.
Recept 3: 200 g jabuke, 200 g breskvi, po 150 g pomorandže, 1-2 kivija, 100 g zrna grožđa, 50 g zrna nara.
Recept 4: 150 g banana, 150 g narandži, 250 g dinja, 200 g jabuka, 250 g krušaka, 250 g šljiva, 150 g grožđa, 5 kašičica limunova soka, prstohvat cimeta, 2 kašičice bagremovog meda (po želji).

Napomene:
– Jela pripremati i u slučaju da fali neka od biljaka sa spiska.
– Mere koje su preporučene ne moraju uvek biti doslovno ispoštovane, zavisno od veličine i težine pojedinačnih biljaka.

Biljna mešavina „Creva #1” se konzumira jedan dan pre početka programa i svaki dan tokom programa.
Način primene: Uzeti 3-4 kapsule naveče uz večeru ili odmah nakon nje (u slučaju da se posti formula se uzima u večernjim satima). Ukoliko je sutradan došlo do željenog efekta pražnjenja creva narednih večeri uzimati istu dozu. Po potrebi, povećavati dozu za po 2-4 kapsule svako naredno veče sve dok sutradan ne dođe do željenog efekta (2-3 stolice dnevno), i onda se zadržati na toj dozi. Formula se može piti sa vodom ili ceđenim sokom.
Dejstvo mešavine „Creva #1“: Otklanja zatvor, podstiče redovno pražnjenje creva, stimuliše i jača mišiće debelog creva. Mešavinu „Creva #1” ne smeju da koriste osobe koje imaju iritabilna creva, dijareju, kolitis, kronovu bolest i slično, jer ona izaziva snažno pražnjenje creva.

– Tinktura „Imuno#1” se konzumira svih deset dana programa.
Način primene:  70 kapi 4 puta dnevno. Tinkturu promućkati pre upotrebe i može se piti sa vodom, ceđenim sokom ili mlakim čajem.
Dejstvo tinkture „Imuno#1”: Pojačava imuni sistem u borbi protiv bolesti, virusa i infekcija. Povećava broj ćelija imunog sistema i imuno-hemikalija u krvi i telu.

 – Tinktura „Antibiotik” se konzumira svih deset dana programa.
Način primene:  70 kapi 4 puta dnevno. Tinkturu promućkati pre upotrebe i može se piti sa vodom, ceđenim sokom ili mlakim čajem.
Dejstvo tinkture „Antibiotik”: Aktivno deluje protiv parazita, virusa, bakterija, gljivica, čisti jetru, smanjuje krvni pritisak.

– Tinktura „Cirkulacija” se konzumira svih deset dana programa.
Način primene:
  5-30 kapi 4 puta dnevno. Tinkturu promućkati pre upotrebe i može se piti sa vodom, ceđenim sokom ili mlakim čajem. (svakog dana povećavati dozu za par kapi (2-4 kapi), ne preterivati).
Dejstvo tinkture „Cirkulacija”: Snažno poboljšava cirkulaciju krvi. Poboljšava rad i jača srce, arterije, kapilare i nerve. Pomaže u održavanju normalnog krvnog pritiska.

– Tokom dana najmanje jednom do tri puta uraditi četkanje kože, u trajanju od 5 do 10 minuta.
Način primene:
Odgovarajućom suvom četkom očistiti (izribati) kompletnu kožu nakon čega je obavezno tuširanje. Četkanje je najbolje obavljati u kadi, dok je osoba suva, pre primene toplo/hladnog tuširanja.

Napomene:
– Za ovu namenu koristi se četka sačinjena isključivo od prirodnih materijala i vlakana.
– Prilikom četkanja treba biti oprezan sa eventualnim ranama, infekcijama i osipima i dok se prelazi preko lica.
– Četkanje se počinje od nogu i uvek potezima usmerenim prema srcu, osim kod četkanja leđa kada se kreće od ramena prema dole. Kao što je prikazano strelicama na slici.
– Alternativno umesto četke može poslužiti sunđer od prirodnih materijala.

– Tokom dana, najmanje jednom, primenjivati toplo-hladno tuširanje. U početku se pusti topla voda dok se ne dođe do vruće i drži se nekoliko minuta, a zatim se pusti hladna voda oko jedan minut, i tako se ponovi nekoliko puta.
Napomena: Voda treba da bude što vrelija i hladnija, koliko može da se izdrži. Početi sa postepenim povećanjem vruće i hladne vode. Ako postoji neki problem, tuširanje raditi na oboleli deo tela, u protivnom tuširati ceo organizam, jednom dnevno.

– Preporučljivo je imati fizičku aktivnost od najmanje 60 minuta (to može biti šetnja, trčanje, vožnja sobnog bicikla, neki sport itd itd).

Dani 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 (u ovim danima se posti na ceđenim sokovima)

 Napomena:
– Do petog dana se čisti Jetra i žučna kesa.

 – Odmah nakon buđenja popiti jednu čašu vode sa ceđenim limunom.

– Nakon ispijanja vode sa limunom (15-30 min), popiti jutarnji tonik za pročišćavanje jetre i žučne kese.
Napomena: Recept za tonik pogledati u prvom danu programa.

 15-20 minuta nakon ispijanja tonika za pročišćavanje Jetre/žučne kese popijte dve šolje čaja za „Detoksikaciju” i 70 kapi tinkture „Jetra/ žučna kesa”u svakoj šolji.

– Nakon ispijanja čaja (30-45 min) početi sa pravljenjem ceđenih sokova.

Recepti za ceđene sokove koji se mogu konzumirati tokom posta:
Recept 1: kelj, brokoli, celer, zelena salata, peršun, spanać, blitva, krastavac, cvekla, crvena paprika (slatka), đumbir, zelena kisela jabuka.

Način pripremanja:
– Pre ceđenja soka potrebno je sve biljke dobro isprati. Najbolje je da kupljene namirnice budu što svežije i po mogućnosti organski proizvedene (kao alternativu koristiti i neorgansko). Najlakše je da se u jutarnjim časovima pripremi sok, odnosno za jednodnevne potrebe.

Količine biljaka koje su potrebne za pripremanje dnevne doze recepta 1 su sledeće:
– 1 parče đumbira veličine oko 5 cm
– 1 komad celera (može samo list, ali i koren i list)
– 2 šake peršuna
– 2 do 3 komada cvekle (prvog dana terapije neka bude 1 cvekla, pa se onda narednih dana poveća doza na 2 ili 3)
– 3 ili 4 crvene paprike
– 3 do 4 krastavca
– 5 punih šaka spanaća
– 5 stabiljki blitve
– 5 do 7 zelenih kiselih jabuka
– Ostale biljke, kelj, brokoli, zelena salata, se stavljaju u količinama po želji (može podjednako), odnosno u meri dok se ne dobije količina soka potrebna za taj dan
– Biljke iseckati u manje delove i procediti ih u sokovnik.

Recept 2: šljiva;
Recept 3: jabuka;
Recept 4: šargarepa (50 odsto), cvekla (25 odsto), zelena kisela jabuka;
Recept 5: šargarepa (50 odsto), cvekla, zeleno povrće (opcije: celer, spanać, peršun, blitva, zelena salata…);

Napomene:
– Sok pripremati i u slučaju da fali neka od biljaka sa spiska.
– Mere koje su preporučene ne moraju uvek biti doslovno ispoštovane, zavisno od veličine i težine pojedinačnih biljaka.
– Kod ni jedne biljke ne treba seći koru.
– Sok može biti neukusan (eventualno dodati nekoliko jabuka više).
– Da bi se sok zaštitio od eventualne oksidacije, u kompletnu dnevnu količinu koja se spremi u jutarnjim časovima može se sipati sok od 2 do 3 ceđena limuna.
– Tokom trajanja posta mogu se menjati recepti ili da se izabere jedna vrsta do kraja posta.
Više recepata pogledati na sajtu: OVDE

Dodatne metode za pročišćavanje jetre i žučne kese (po potrebi)

– Pročišćavanje jetre i žučne kese gorkom solju konzumira se drugog dana programa.
Napomena: Tokom ovog tretmana potrebno je da se od 18h pa do sutradan u 10h bude celo vreme kod kuće (najbolje da to bude vikend).
Tretman se radi na sledeći način:
– U 18h ravnu supenu kašiku gorke soli (isključivo magnezijum sulfat) promešati sa čašom tople vode (prva doza) i popiti.
– U 20h ponoviti isto (druga doza).
– U 22h popiti pola šolje maslinovog ulja (najmanje 1,2 dl do 1,5 dl) promešanog sa pola šolje sveže isceđenog limunovog soka ili soka od pomorandže.
Napomena: Ovaj napitak može da izazove nelagodu. Nabaviti što kvalitetnije maslinovo ulje (čisto, prirodno, ekstra devičansko).
Odmah nakon što se napitak popije treba otići u krevet, legnuti na levi bok. Ostati potpuno miran, bez kretanja, barem 20 minuta. Po mogućnosti ne ustajati iz kreveta do ujutro, osim po potrebi u toalet.
– Ujutro, ne pre 6h, popiti treću dozu gorke soli i mlake vode. Vratiti se u krevet i legnuti na levi bok, po potrebi posetiti toalet.
– Dva sata kasnije popiti četvrtu dozu gorke soli i mlake vode.
– Nakon pola sata nastaviti sa programom onako kako je predviđeno za taj dan.
Napomena: Jutarnji tonik i 2 šolje čaja koje se piju ujutru preskočiti.

Jaki tonik za pročišćavanje jetre i žučne kese konzumira se četvrtog dana programa.

Način primene: U blender se dobro promeša:
– 2,5 decilitra soka od pomorandže ili limuna (može i mešavina pomorandže i limuna)
– 2,5 decilitra maslinovog ulja

Piti po 1,25 decilitra ove smese na svakih sat vremena, tokom 4 sata, počevši od 18 sati do 21 sat, drugi način je oko 30 ml svakih 15 minuta.

Napomene:
– Uvek kod sebe imati komad svežeg đumbira pri ruci za slučaj da pripadne muka od jakog tonika.
– Osobe koje imaju savijenu žučnu kesu moraju biti oprezne ili izbegnuti ovaj tretman.
– Jutarnji tonik ne treba konzumirati u istom danu kada se konzumira jaki tonik.

Tokom dana uraditi sledeće:
– Popiti tinkturu „Imuno#1” 70 kapi 4 puta dnevno.
– Popiti tinkturu „Antibiotik” 70 kapi 4 puta dnevno.
– Popiti tinkturu „Cirkulacija” 5-30 kapi 4 puta dnevno. (Povećavajute dozu ljutine do granica tolerancije).
Napomena: Gore pomenute tinkture se mogu mešati zajedno.
Dnevne doze tinktura sipati u mešavinu od 250 ml ceđenog soka (po želji, poželjno je sa što više jabuka i citrusa) i 250 ml vode. Dobro izmućkati u flaši i popiti do kraja dana, piti u retkim gutljajima na svakih sat-dva vremena, miks tinktura je potrebno popiti od jutra do dva sata pre spavanja.
– Uzeti biljnu mešavinu „Creva #1” pre spavanja.
– Popiti još četri šolje čaja za „Detoksikaciju” u toku dana i 70 kapi tinkture „Jetra/žuč”u svakoj šolji.
– Tokom dana najmanje jednom do tri puta uraditi četkanje kože, u trajanju od 5 do 10 minuta.
– Nakon četkanja
primenjivati toplo-hladno tuširanje.
Pročišćavanje jetre i žučne kese gorkom solju konzumira se drugog dana programa.
– Jaki tonik za pročišćavanje jetre i žučne kese konzumira se četvrtog dana programa.
– Pratiti uputstva u prvom danu programa.

 – Preporučljivo je imati fizičku aktivnost od najmanje 60 minuta (to može biti šetnja, trčanje, vožnja sobnog bicikla, neki sport itd itd).

Napomena: Tokom prvih četiri dana može se pojaviti snažna glad i eventualno glavobolja u kratkim razmacima.

Dani 6, 7, 8, 9 (u ovim danima se nastavlja sa postom na ceđenim sokovima i prelazi na čišćenje Bubrega/bešike, a prestaje sa čišćenjem Jetre/žuči)

 Jutarnji tonik za pročišćavanje bubrega i bešike se konzumira od šestog do desetog dana programa.
Način primene: U blender se promeša:
– pola do 1 litar vode
– 2 ceđena limuna
– kafena kašičica kajenske paprike u prahu

15-20 minuta nakon tonika za pročišćavanje Bubrega/bešike popijte dve šolje čaja za „Bubrege i bešiku” i 70 kapi tinkture „Bubrezi/bešika”.

Priprema čaja za Bubrege:
Uveče potopiti 6 kašika čaja u 1800 ml destilisane vode. Koristiti samo posude od nerđajućeg čelika ili stakla. Neka biljke budu u vodi preko noći. Ujutro zagrejati do ključanja, smanjiti toplotu i neka lagano vri 1 minut. Ostavite da se čaj malo prohladi, pijte ga toplog. Proceđene  biljke, nemojte odbaciti. Stavite stare biljke nazad u lonac, dodajte 3 kašike svežeg čaja i 1800 ml destilisane vode. Ostavite da odstoji preko noći i ponovite ceo postupak. Ovo radite tri puta, a zatim odbacite sve iskorišćene biljke i počnite ispočetka. U svakoj šolji ( 250 ml ) čaja sipati 70 kapi tinkture za Bubrezi/Bešika.
– Jedno objašnjenje, u tekstu stoji da se kod pripreme čaja koristi 1,8l destilisane vode a pije se samo 1,5l. To je zato što jedan deo ispari a jedan deo se zadrži u biljkama posle ceđenja.

Način primene: Konzumiranje čaja i tinkture za bubrege i bešiku u istim ovim količinama ponovlja se još 2 puta tokom dana, što je ukupno 3 puta na dan (trebalo bi biti ukupno 6 šolja čaja i 420 kapi tinkture Bubrezi/bešika).
Čaj za „Bubrege/bešiku” se konzumira od šestog dana programa.

Dejstvo tinkture i čaja „Bubrezi/bešika“: Pročišćavaju i podstiču normalan rad bubrega i bešike, rastvaraju naslage (kamen i pesak), otklanjaju upalu, deluju dezinfekujuće, uništavaju bakterije, poboljšavaju stvaranje i protok urina.

– Nakon ispijanja čaja (30-45 min) početi sa pravljenjem ceđenih sokova.

Recepti za ceđene sokove koji se mogu konzumirati tokom posta, pogledati od drugog dana programa. 

Dodatne metoda za pročišćavanje bubrega i bešike (po potrebi)

Jaki tonik za pročišćavanje bubrega i bešike konzumira se osmog i devetog dana programa.

Način primene: Procediti 3 litra soka od jabuke i 600 ml soka od citrusa (pomorandža, grejpfrut, limun). U veći lonac sipati sav sok i dodati tri decilitra organskog, sirovog i nefiltriranog jabukovog sirća, zatim 120 ml tinkture „Bubrezi/bešika” i  200 grama čaja „Bubrezi/bešika”.
Prethodno, pre sipanja u lonac, tinkturu i čaj promešati u blender (u slučaju da je problem sa kamenjem preozbiljan, dodati još po nekoliko grama korena hortenzije i crvene konopljuše).
Lonac se potom zatvori i stavlja na toplo mesto. Potrebno je na svakih nekoliko sati mešati napitak u trajanju od nekoliko minuta.
Nakon 24 sata, kompletna tečnost (nešto iznad 3,2 litra) se procedi kroz kvalitetnu cediljku ili pamučnu tkaninu. Tečnost se ubuduće drži u frižideru. Narednog dana, na svakih sat vremena treba piti po 100 ml ove tečnosti, odnosno oko 1,5 litra za jedan dan, da bi preostalo za još jedan dan.
Tokom ova dva dana treba piti još po dva litra destilisane vode.

Napomena:
– Jaki tonik najčešće služi za izbacivanje kamenja iz bubrega i mokraćnih kanala, ali i za pročišćavanje bez obzira da li postoji kamenje i kod težih oboljenja, stim da se njegova primena preporučuje najviše 2 puta sedmično. Jaki tonik najefikasnije deluje tokom posta na ceđenim sokovima.

Tinktura „Detoks” se konzumira od šestog dana programa.
Način primene: 70 kapi 4 puta dnevno. Tinkturu promućkati pre upotrebe i može se piti sa vodom, ceđenim sokom ili mlakim čajem.
Dejstvo tinkture „Detoks”: Pročišćava nagomilane toksine iz krvi, limfnog sistema, pod kožom i uopšte iz organizma.

Biljna mešavina „Creva #2” se konzumira od šestog dana programa.
Način primene: 1. punu čajnu kašičicu mešavine promešati sa jednom čašom vode ili ceđenog soka. Nakon toga popiti još najmanje jednu čašu vode ili ceđenog soka. Ponoviti tako 4 do 5 puta dnevno u razmacima od oko 2 sata.
Dejstvo mešavine „Creva #2“: Pročišćava fekalne materije, zaostale otpade, toksine, bakterije i ostatke lekova sa zidova debelog creva. Deluje antiinfekcijski, pomaže kod dijareje, kolitisa, kronove bolesti, hemoroida i drugih bolesti creva.

Napomena:
– Mešavina „Creva #2“ može nekada izazvati zatvor i zato treba istovremeno svako veče koristiti i po potrebi povećavati dozu formule „Creva #1”.

Tokom dana uraditi sledeće:
– Popiti tinkturu „Imuno#1” 70 kapi 4 puta dnevno.
– Popiti tinkturu „Antibiotik” 70 kapi 4 puta dnevno.
– Popiti tinkturu „Cirkulacija” 5-30 kapi 4 puta dnevno. (Povećavajute dozu ljutine do granica tolerancije).
– Popiti tinkturu „Detoks” 70 kapi 4 puta dnevno.
Napomena: Gore pomenute tinkture se mogu mešati zajedno.
Dnevne doze tinktura sipati u mešavinu od 250 ml ceđenog soka (po želji, poželjno je sa što više jabuka i citrusa) i 250 ml vode. Dobro izmućkati u flaši i popiti do kraja dana, piti u retkim gutljajima na svakih sat-dva vremena, miks tinktura je potrebno popiti od jutra do dva sata pre spavanja.
– Uzeti biljnu mešavinu „Creva #1” pre spavanja.
– Uzeti biljnu mešavinu „Creva #2” 4 do 5 puta dnevno u razmacima od oko 2 sata.
Napomena:
– Mešavina „Creva #2“ može nekada izazvati zatvor i zato treba istovremeno svako veče koristiti i po potrebi povećavati dozu formule „Creva #1”.
– Popiti još četri šolje čaja za „Bubrege/bešiku” u toku dana i 70 kapi tinkture „Bubrezi/bešika”u svakoj šolji.
– Tokom dana najmanje jednom do tri puta uraditi četkanje kože, u trajanju od 5 do 10 minuta.
– Nakon četkanja primenjivati toplo-hladno tuširanje.
– Jaki tonik za pročišćavanje bubrega i bešike konzumira se osmog i devetog dana programa.
– Pratiti uputstva u prvom i šestom danu programa (videti prethodna poglavlja).

– Preporučljivo je imati fizičku aktivnost od najmanje 60 minuta (to može biti šetnja, trčanje, vožnja sobnog bicikla, neki sport itd itd).

 Dan 10

Ujutro se konzumira tonik za pročišćavanje bubrega i bešike.
Napomena: Recept za tonik pogledati u šestom danu programa (prethodnom poglavlju).

15-20 minuta nakon ispijanja tonika za pročišćavanje Bubrega/bešike popijte dve šolje čaja za „Bubrege i bešiku” i 70 kapi tinkture „Bubrezi/bešika”.

– Nakon ispijanja čaja (30-45 min) početi sa pripremom doručka.

 – Tokom desetog dana programa se konzumira samo voće.
Recepti sirove hrane, koji se mogu konzumirati tokom pripreme voćnog obroka pogledati u prvom danu programa.

Tokom dana uraditi sledeće:
– Popiti tinkturu „Imuno#1” 70 kapi 4 puta dnevno.
– Popiti tinkturu „Antibiotik” 70 kapi 4 puta dnevno.
– Popiti tinkturu „Cirkulacija” 5-30 kapi 4 puta dnevno. (Povećavajute dozu ljutine do granica tolerancije).
– Popiti tinkturu „Detoks” 70 kapi 4 puta dnevno.
Napomena: Gore pomenute tinkture se mogu mešati zajedno.
Dnevne doze tinktura sipati u mešavinu od 250 ml ceđenog soka (po želji, poželjno je sa što više jabuka i citrusa) i 250 ml vode. Dobro izmućkati u flaši i popiti do kraja dana, piti u retkim gutljajima na svakih sat-dva vremena, miks tinktura je potrebno popiti od jutra do dva sata pre spavanja.
– Uzeti biljnu mešavinu „Creva #1” pre spavanja.
– Uzeti biljnu mešavinu „Creva #2” 4 do 5 puta dnevno u razmacima od oko 2 sata.
Napomena:
– Mešavina „Creva #2“ može nekada izazvati zatvor i zato treba istovremeno svako veče koristiti i po potrebi povećavati dozu formule „Creva #1”.
– Popiti još četri šolje čaja za „Bubrege/bešiku” u toku dana i 70 kapi tinkture „Bubrezi/bešika”u svakoj šolji.
– Tokom dana najmanje jednom do tri puta uraditi četkanje kože, u trajanju od 5 do 10 minuta.
– Nakon četkanja primenjivati toplo-hladno tuširanje.
– Pratiti uputstva u prvom i šestom danu programa (videti prethodna poglavlja).

– Preporučljivo je imati fizičku aktivnost od najmanje 60 minuta (to može biti šetnja, trčanje, vožnja sobnog bicikla, neki sport itd itd).

Zaključne napomene:
– Tokom programa ne koristiti ništa što nije predviđeno programom (bilo kakvu drugu hranu, beli hleb, cigarete, kafu, alkohol, žvakaće gume, niti bilo šta drugo), niti koristiti bilo kave grickalice između obroka.
– Tokom programa voda i ceđeni sokovi se mogu piti u neograničenim količinama, stim da ih ne treba piti 15 minuta pre jela i sat vremena nakon jela.

Napomena: Tabela je osmišljena sa ciljem da se dobije bolja preglednost terapije.

Biljne formule potrebne za primenu ovog programa u trajanju od 10 dana:

– Tinktura za Imunitet, 2 komada
– Tinktura Antibiotik, 2 komada
– Tinktura Detox, 1 komad
– Tinktura Jetra/Žuč, 2 komada
– Tinktura Bubrezi/bešika, 4 komada
– Tinktura za Cirkulaciju, 1 komad
– Creva 1, 1 komad
– Creva 2, 1 komad
– Čaj za detoksikaciju, 1 komad
– Čaj za bubrege i mokraćne kanale, 2 komad
– Ćetka za cirkulaciju, 1 komad
– Gorka so

 Kraj

Napomena: U slučaju nekih nejasnoća ili pitanja možete nas kontaktirati putem telefona ili mejla.
Tel: +381640744328
E-mail: centarzadetoksikaciju@gmail.com