Efikasna kombinacija za prevenciju raka

Američka doktorka Karolin Anderson dala je javnosti vrlo jednostavan recept kojim se može sprečiti rak – reč je o smesi, tri lako dostupna sastojka. Ona kaže da ako koristite ova tri sastojka svakodnevno, gotovo sigurno nema mogućnosti da dobijete rak. Naravno, korišćenje ove smese ima efekta jedino ukoliko se poštuju osnovni zakoni zdravlja.

Recept je sledeći: Pomešajte 1/4 čajne kašičice kurkume sa 1/2 čajne kašičice maslinovog ulja. U to dodate veći prstohvat svežeg samlevenog crnog bibera. Ta tri sastojka pomešajte u šoljici. Možete ovu smesu konzumirati samu, ali je i dodavati raznim jelima, supama i salatama (smesa se koristi u svežem stanju). Ako ih konzumirate same, pomešajte ih sa malo vode.

A šta od toga tačno sprečava rak i širenje raka?

Sva saznanja leže u kurkumi. Kurkuma je začin u obliku žutog praha, koji je jedna od komponenti karija. Njegove antiupalne sposobnosti su neverovatno moćne. Ne postoji ni jedan drugi, prirodni sastojak na svetu koji je efikasniji za smanjenje upala u telu od kurkume. Molekuli u kurkumi koje izazivaju ovaj protivupalni efekt nazivaju se kurkumini. Najnovije studije otkrile su da kurkuma sprečava rak mnogih vrsta, kao što je rak debelog creva, prostate, mozga, dojke. Kurkuma ima samo jedan nedostatak, a to je da se kurkuma teško razgrađuje u probavnom traktu. Zbog toga je idealna kombinacija i za lečenje i za prevenciju raka koristiti kurkumu u kombinaciji sa biberom ili đumbirom. Biber prema istraživanjima povečava učinkovitost kurkume za čak 200 posto“.

Loading